Energija poganja človeški napredek. V E.ON-u delamo vse, da bi izboljšali prihodnost in omogočili, da naša omrežja in energetske rešitve povežejo ljudi med sabo.

Johannes Teyssen, glavni izvršni direktor, E.ON SE

Od kod prihajamo

Energija je življenje. Energija je napredek. Naša prihodnost je energija. Napredek človeštva je neločljivo povezan z energijo. Energija je ključna za ustvarjanje in ohranjanje življenja in družbe. V tisočletjih je energija večkrat spremenila vse vidike človeškega življenja. Energija pomeni samoodločanje. Razpoložljivost novih virov energije je človeštvu odprla nova obzorja in mu omogočila, da je v svojem razvoju doseglo dinamične preskoke.

Velike spremembe so bile vedno posledica radovednosti, neutrudne vztrajnosti in poguma.

Ljudje se sprašujejo o statusu quo, razmišljajo inovativno in odprto ter ustvarjajo ideje in razvijajo stvari, ki prej niso obstajale.

Vse izboljšave in prebojne ideje se začnejo z vprašanji. Zakaj? Kaj če? In predvsem: Zakaj ne? Sprememba se zgodi zaradi prepričanja v prihodnost novih zmožnosti. Prihodnost, v kateri tehnologija in človeško sodelovanje izboljšujeta življenje, ga naredita varnejšega, udobnejšega in vrednega življenja.

Energija je življenje.
Energija je napredek.
Naša prihodnost je energija.
Zgodovina napredka še zdaleč ni končana.
In E.ON ima edinstveno priložnost, da jo pomaga napisati.

Kje smo

Energetski sistem 20. stoletja je temeljil na gorenju fosilnih goriv in cepljenju atomov. A ta sistem dosega svoje meje. E.ON ima odločilno vlogo pri edinstveni preobrazbi energetskega sveta. Energetski sistem 20. stoletja se v celoti spreminja. V dobi četrte industrijske revolucije bo energija dobila nov pomen in bo postala temeljno družbeno vprašanje. Energija bo postala gibanje. In E.ON ima dejavno vlogo pri reševanju enega najbolj zapletenih izzivov človeštva.

Zavezani smo k ohranjanju sveta in ustvarjanju prihodnosti, vredne življenja za prihodnje generacije.

 

Kam gremo

Energija postaja vse bolj demokratizirana. Posamezni odjemalci se združujejo in tvorijo skupnost potrošnikov, ki tudi proizvajajo – aktivni odjemalci. Do zdaj je bila uporabna energija vedno omejena. V prihodnosti jo bo v izobilju. Nekoč omejena in z veliko potrebnimi viri bo energija postala zlahka dostopna, čisto gorivo za človeški napredek. V jutrišnjem svetu bomo vsi energetski partnerji – medsebojno povezani in združeni v cilju ustvarjanja boljšega, bolj trajnostnega sveta za vse.

E.ON-ova omrežja in rešitve za stranke bodo igrali odločilno vlogo pri oblikovanju te spremembe. Postavljanje odjemalcev v središče našega poslovanja ne pomeni zgolj zagotavljanja energetskih rešitev. Pomeni tudi resnično razumevanje odjemalcev in vzpostavitev dolgoročnega osebnega odnosa z njimi. To nas postavlja v središče skupnosti aktivnih odjemalcev in partnerjev. Za dosego tega cilja potrebujemo tako preglednost kot medsebojno zaupanje in spoštovanje.

Kot v preteklosti bo temeljna preobrazba te razsežnosti dosežena le z radovednostjo, neutrudnimi prizadevanji in s pogumom, da plavamo proti toku in ustvarimo nekaj, kar prej ni obstajalo.

V jutrišnjem energetskem svetu bomo del omrežne skupnosti.
Skupaj bomo zgrabili priložnosti in pospešili napredek.

Naše poslanstvo in vizija

Podnebno zavedna skupnost

Postali bomo energetsko podjetje, ki se zavzema za podnebno zavedno skupnost neomejenih možnosti.

Energijo, ki jo zagotavljamo svojim odjemalcem, bomo naredili pametnejšo in bolj trajnostno. Tako bomo svojim odjemalcem in družbi kot celoti pomagali narediti svet boljši. In pomagali energetski prihodnosti ohraniti vire.

Energija za digitalno dobo

Postali bomo energetsko podjetje, ki bo dobavljalo energijo za digitalno dobo.

V današnji digitalni dobi se poraba energije in potrebe po energetskem sistemu nenehno povečujejo. Uvedli bomo nove tehnologije, zaradi katerih bodo energetska omrežja in rešitve – in s tem tudi mesta in skupnosti – bolj storilna in bolj učinkovita. Naša energetska omrežja so platforme za ustvarjanje najrazličnejših idej in rešitev – za naše odjemalce in poslovne partnerje.

Moderna energetska družba

Postali bomo energetsko podjetje, ki omogoča ljudem, da proizvajajo svoje energijo kjerkoli.

Omogočili bomo, da bo energija proizvedena lokalno, da jo bo mogoče shraniti in uporabiti kjerkoli. To bo olajšalo razvoj novih rešitev, ki poenostavljajo in bogatijo življenja ljudi. Posameznikom, podjetjem in celotnim družbam bomo pomagali doseči več – s ponudbo energetskih rešitev, ki bodo tako prilagodljive in agilne kot življenja, ki jih želijo živeti.

Obnovljivi viri energije

Postali bomo energetsko podjetje, ki bo spremenilo razpoložljivost energije.

V jutrišnjem energetskem svetu bo električna energija iz obnovljivih virov na voljo v neomejenih količinah. Naša vloga vodilnega energetskega podjetja je oblikovati poslovne modele za to energetsko prihodnost. To bo spremenilo in obogatilo način, kako ljudje živijo, delajo in se igrajo. Prizadevali si bomo, da bodo imeli ljudje v oddaljenih krajih enake priložnosti kot prebivalci velikih mest.

Moč ekipe in partnerstva

V današnjem svetu ni mogoče ničesar doseči sam. Posameznik lahko razvije odlično idejo. A potrebna je moč ekipe, da inovacijo spremeni v uspešen izdelek. Moč skupin in skupnosti – moč nas – razlikuje človeška bitja.

Tudi v E.ON-u verjamemo v vrednost močnih partnerstev in v sodelovanje, ki ga omogočajo. Stojimo na vrhu naslednje energetske revolucije. Predstavila nam bo številne priložnosti. Morali jih bomo izkoristiti skupaj – z radovednostjo in navdušenjem raziskovalca. Prepričani smo, da lahko odigramo ključno vlogo pri ustvarjanju novega energetskega sveta in vseh njegovih možnosti. Za dosego teh velikih ciljev potrebujemo predanost in pogum vsakega posameznika, vsak dan.

Želim si, da bi našli pogum za sledenje drznim idejam, za inovativno razmišljanje in skupno zmago.

Johannes Teyssen, glavni izvršni direktor, E.ON SE